Teman-teman

Tuesday, May 11, 2010

..::Motivasi Diri Anda::..

“jika kejahatan di balas kejahatan itu adalah dendam. jika kebaikan di balas kebaikan itu adalah perkara biasa. jika kebaikan di balas kejahatan itu adalah zalim. tapi jika kejahatan di balas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji… ”


“kata-kata itu sebenarnya tak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan. manusia boleh membentuk seribu kata-kata, seribu bahasa, tapi kata-kata bukan bukti unggulnya perasaan…”


” hidup tak boleh berpandukan perasaan hati yang kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dengan baik yang berlandaskan kenyataan..”


” hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita. ia adalah menguji keteguhan iman seseorang. malangnya bagi mereka yang hanya mengikut kehendak hati tidak sanggup menerima penderitaan “(hanieta wahab)


HADIAH TERBAIK:………

kepada kawan…….kesetiaan,

kepada musuh……….kemaafan,

kepada ketua………… khidmat,

kepada yang muda…… contoh terbaik,

kepada yang tua…….hargai budi mereka dan kesetiaan

kepada pasangan…… cinta dan ketaatan

kepada manusia…… kebebasan


“kejelitaan wanita umpama sebilah mata pedang yang mampu memenggal leher seorang lelaki… .”(A.L Alek Wong)


“sabar itu iman, duit bukan kawan, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman…….”2 comments:

Marina Monroe said...

Salam Remeil, kata2 yg sungguh indah dan bermakna, jika dpt mendidik diri mengikut kata2 itu, sememangnya sempurnalah insan itu..Inshaallah.

rimieilya said...

salam..

tenkiu auntie..sememangnya kita kaya dengan kata2 yg indah,cuma terpulang pada diri kita untuk mengambil iktibar dari kata2 tersebut