Teman-teman

Monday, December 14, 2009

..::Cinta::..


Cinta..memang indah untuk diperkatakan apatah lagi jika merasai kehangatan cinta itu sendiri. Cinta adakalanya membunuh, jika terlalu mengagungkannya. Mencintai dan dicintai tidak salah. Ia merupakan lumrah hidupan yang dicipta. Mahukan belaian kasih sayang, perhatian dan ketenangan. Cinta tanpa amal ibarat menabur janji manis tanpa melaksanakannya. Cinta hadir ketika dua jiwa bersatu dalam erti kata perasaan.


Aku pernah merasai cinta yang begitu indah. Sumpah aku rasa cukup bertuah. Tapi, benar kata bidalan setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Sama ada berpisah hidup mati atau berpisah kerana tiadanya rasa cinta itu lagi. Takkan aku menyesal kerana cinta mengajar aku erti kepahitan, kemanisan dalam hidup. Itulah yang mewarnai kehidupan kita. Cinta yang hakiki itu yang teragung. Cintakan bunga, bunga kan layu, cintakan manusia, manusia kan mati..


Bagi yang baru mengenal erti cinta..rasailah perasaan itu dengan betul. Jangan terlalu mendalam mencintai seseorang yang kita belum pasti menjadi miliknya. Biarlah berpada-pada kerana pahit kekecewaan yang akan kau alami amat menyakitkan. Tahniah bagi mereka yang telah menemui cinta sejati mereka. Semoga berbahagia selamanya. Sayangilah insan yang menyayangi kita dengan kesetiaan, kejujuran dan berpegang kepada komitmen yang telah dikatakan.. Jangan biarkan insan yang kita cintai mengalirkan airmata kesedihan pabila bersama kita.


Hayatilah cinta dengan ceria. Selamat berjuang untuk cinta sejati anda *\(^_^)/*1 comment:

Daddy Zuki said...

Salam ziarah. Jemputlah datang ke blog saya yg baru dikemaskini. Jgn lupa tulis komen dan klik nuffnang.

TQ.(zukidin.blogspot.com)