Teman-teman

Sunday, August 15, 2010

..::Dia Ke Sabah::..


Ye, dah seminggu pun. Ada hal keje yang perlu dibereskan. Kesian kekasih hati yang ditinggalkan di rumah. Sepanjang puasa ni belum sempat berbuka dan sahur bersama. Hari ni dia sudah boleh pulang ke rumah, bersama-sama kekasih hati yang sudah menggunung rindu di hati.

Sape dia tu??? Buah hati aku ke? Bukan lah..tapi dia ni merupakan insan yang paling aku sayang juga tau. Kekasih hatinya pun sama. Suspen je kan. Hehe.. Dia yang aku maksudkan tu adalah abah. Ye, abah aku la, sape lagi. Seminggu ke Sabah atas urusan kerja. Semalam abah ada telefon aku. Suara sayu je aku dengar. Abah aku memang selalu telefon aku bila dia pegi outstation. Tapi bila abah ada kat rumah, mak la yang selalu telefon..jadi orang perantaraan. Hehe..

Borak-borak dengan abah, tanya pasal keadaan di sana sume. Kesian abah..terpaksa berbuka di kedai. Kedai plak tu kena pilih kedai yang betul-betul halal. Yela, kat sana kan ramai yang bukan muslim. Bila aku tanya bila abah balik, tiba-tiba je suara dia ceria. Pagi ni dia naik flight. Tak sabar nak jumpa kekasih hati la tu. Hehe..

Mak plak lain kisahnya. Bila abah takde, selalu juga la aku telefon mak. Tak mau bagi dia sunyi. Tapi apa la sangat suara anak-anak kalau nak dibandingkan dengan suami kan?? Lagi plak bila dah berjauhan. Mak aku ni kalau bab memasak, memang super power la. Sume mak pun cam tu kan? Hehe.. Tapi bila abah tak de, mak masak simple je. Sebab senang ke sebab takde selera, mak. Kan kekasih hati jauh nun di Sabah. Takpe, malam ni leh berbuka sama-sama ngan abah ye mak. Walaupun mak tak cakap, aku tau perasaan dia. Aku tau abah pasti telefon mak setiap hari. Perkara wajib bila abah outstation.

my beloved person in my life


Bila aku cite kat En.A kan, die cakap perangai aku sebijik je cam mak. Haha..mestila. Anak mak kan. Adik-adik aku pun dah lama cakap hal ni. Dalam ramai-ramai, aku je yang berperangai sebijik cam mak. Nasibla En.A la dapat aku kan. So, die tak boleh la tinggalkan aku lama-lama pas ni. Hehe..
 

2 comments:

farra8979 said...

ala, sweeett.. rindu abah yer..

rimieilya said...

rindu sgt2...