Teman-teman

Tuesday, August 17, 2010

..::Ngeri..Seram..Takut..Benci::..

Memang tu perasaan yang aku rasakan saat ni. Badan ni dah ketar-ketar je. Panas macam nak demam.

Aku bermimpi tadi. Ye, tadi. Kes tido lepas subuh la ni. Tapi takde la aku tido dan dan lepas aku solat pagi tadi. Ada la dalam dekat-dekat nak jam 8. Bukan satu mimpi je tau, ni kira mimpi 2 dalam 1 la ni.

Mula-mula tu aku mimpi pasal aku kena hantar sorang budak skolah. Aku pun tak kenal budak ni tapi aku terpaksa hantar. Masa nak hantar tu, budak tu sibuk nak bawa keta aku. Kami cam gaduh-gaduh sikit. Time tu gak datang polis tanya pasal apa gaduh-gaduh. Polis tu pun ingat budak tu yang nak drive. Mestila tak boleh sebab budak tu bawah umur. So, aku pun berbincang la dengan akak polis yang marah-marah tadi. Dalam duk bincang tu, budak skolah tadi dah bawa lari keta aku. Tergamam jap. Terus aku pi kejar dengan akak polis tu skali. Last-last tak dapat..

Ni mimpi kedua plak. Tapi scene dia sambungan dari mimpi kat atas tu, masa aku tengah cari keta aku.  

Tiba-tiba aku dengar mak abah aku berbual sesama sendiri pastu mak berbual dengan seseorang dalam phone. Dari apa yang aku dengar cara dia bercakap tu macam ada kaitan dengan komplot nak sabotaj keta aku. 

Pening kepala aku sebab aku duk pikir kenapa mak abah aku jadi jahat time tu. Haha..

Pastu kan aku dah ada kat rumah. 

Rumah masa aku duk Kelantan dulu.  

Keta plak masih tak jumpa. Yang peliknya ada seekor kucing yang MAHA JAHAT tengah gigit aku. Kucing tu kucing kesayangan mak aku. Huhu.. Aku penah dengar orang cakap kalau kite kena gigit ngan kucing sampai lebam, kite akan kena demam yang boleh bawa maut. Time tu aku dah jerit-jerit suh adik-adik aku tarik kucing tu. Tapi dorang buat dono je. Takut sangat time tu. Ntah camne aku dapat lepaskan diri dari kucing tu dan aku terus masuk bilik. Kucing tu ikut aku gak. Die duk ketuk-ketuk pintu bilik aku. Pastu kan kucing tu lemparkan kertas yang dibakar dalam bilik tu.  

Pintu bilik aku tu ada ruang skit kat bawah, so dapatla kucing tu lempar benda alah tu. 

Banyak kali aku cuba padamkan api sambil pikir camne nak hapuskan kucing jahanam tu. Lastly bila aku dah tak tahan sangat, aku bunuh kucing tu dengan kejamnya. Aku ketuk-ketuk kepala kucing tu, aku pijak-pijak, aku kelar-kelar, aku siat-siat...sume benda la aku buat janji kucing tu mati. Dah macam orang hilang akal je. Kucing tu still tak mati-mati dan boleh senyum kat aku. Aku dah patah-patahkan tulang die pun masih bernyawa. Aku campak kucing tu ke luar tingkap. Tapi aku terfikir plak nanti mak aku tau yang kucing die dah mati. Aku buka pintu and then gi cari balik kucing yang aku campak tu. 

Pastu aku terus terjaga..Tak sanggup dah nak teruskan mimpi tu.

Takut kan mimpi aku tu...ada yang logik dan tak logik. Tapi siyes aku takut sangat. Hope takde makna pape. Rasanya sekarang ni aku bukan saje tak leh dekat dengan kucing tapi terus fobia kot. Aku dahla alah dengan bulu kucing.. Oh,tidak...

2 comments:

lolita said...

kesian kucing tuuu g pijak2 dia :p

rimieilya said...

mimpi semata2..xberanila nk wt real.nt kne sampuk plak